TAD och rör på Sheraton

Ultimate Sound & Music och Cirkus TAD har varit i Stockholm igen!

När supermärket TAD med sin flitigt kringresande representant tillika chefskonstruktör Andrew Jones kommer till Stockholm tillsammans med distributören Ultimate Sound & Music alias Jörgen Nilsson gör man det som vanligt med besked. Här knusslas det inte och i två dagar kunde besökare få jämföra pinfärska analoga och digitala inspelningar gjorda på plats i lokalerna, via en TAD-rigg som hette duga med senaste generationen högtalare med nya basar och nya omvandlaren DA1000.  Man hade hyrt två konferensrum i Sheraton: det ena vigt åt levande musik, det andra alltså åt den magnifika stereon. Idén var att spela in musik i ena rummet – digitalt och analogt via Didrik de Geers präktiga rörmickar - för att sedan lyssna och jämföra liveljudet med stereoljudet från TAD-riggen i andra rummet. För musiken stod sångerskan Katarina Henryson (alt, bla. i "The Real Group") och cellisten Svante Henryson som tillsammans bland annat gjorde ett toksvängigt  arr på Princelåten "Kiss". Bakom en stor Steinway medverkade senare också pianisten Anders Wihk.
Musiken spelades in i både ren AB-stereo av analogivraren Gert Palmcrantz men också av MonoMusics Bernard Löhr som använde en diskret sångmick,ett stereopar mot flygel och en stödmick mot cellon, men huvudljudet från ett stereopar. Som mest handlade det om sju Didrikmickar alltså – den största samling av has mikrofoner på ett och samma ställe nånsin!  Tidningens utsände missade själva inspelningen, men fick i gengälld häpna över den magiska överensstämmelsen i klang och närvaro mellan det levande framförandet och återgivningen via en 2-spårs Studerbandare och TAD-systemet. Och det trots en smått omöjlig lyssningsplats! Ett både roligt, lärorikt och imponerande initiativ!


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.