Mr. Li

Mera bilder

I Hifi & Musik nummer 12/2010 kunde ni häpna över Mr. Li, kinesisk ultra-audiofil och hifisamlare långt utöver det vanliga.

Här kommer fler av Dennis Olssons bilder från Mr.Li:s dignande hifiskattkammare.

Bild 15, 16, & 17
Ett av Mr. Lis allra minsta rum är helt täckt med skivor från golv till tak. Här använder han ett par rundstrålande MBL 121 Compact-stativare kopplade till Air Tight-slusteg och med en Goldmund Eidos 18CD och rörförsteget Nagra PL-L. och en Roksan TMS-skivspelare med Artemiz-arm och Ortofon Cadenza MC-pickup.

Bild 14
En annorlunda uppställning med två staplade Pioneer Pure Malt-högtalare (den översta upp och ned) drivan av Audio Space Reference 3 med (805-triod, singel end), Audio Note M2-linjeförsteg, en vit Ayre D-1xe CD/DVD-spelare.

Bild 13
Stora ProAc Response 4 drivna av Audio Space Reference 1 (845-trioder i mottakt) och Reference-försteg med Marantz SA-14 SACD-spelare.

Bild 12
Första generationen magifika Focal Grand Utopia med tvådelade Cello Performance monoblock, försteget Mark Levinson Reference No.32, Altis Reference rör-DAC och Gryphon Mikado CD.

Bild 11
Den oljeplattformsliknande Clearaudio Statement med tangentialarm, bakom den en Audiomeca J1 med SL5-tangentialarm.

Bild 10
Chord Red Reference CD
över en Cello-nätdel och en Audio Research phonosteg. Bredvid en Cello Suit-försteg under omvandlaren Burmester 970 och överst Burmester 969 remdriven CD-transport.

Bild 9
Den entusiastiske Mr. Li bakom en luftlagrad Rockport Sirius III och författaren Dennis Olsson framför en komplett Air Tangent-skivspelare med jättelik akryltallrik. Skymd till höger klassiska Thorens Reference.

Bild 8
Ett av Mr.Li:s biorum med ATC SCM150-högtalare. Den enorma silverfärgade lådan i bakgrunden är ett tvåmeters bastorn med 18-tums element som utgör bas i Wilson WAMM, Dave Wilsons modultuppbyggda, första prestigehögtalare och med -3 dB punkt vid 17 Hz. Som om inte det skulle vara nog finns här också en 100-kilos Wilson WatchDog, en subwoofer som går ner till 15 Hz

Bild 7
Hyllmeter av förstärkare och slutsteg, bland annat Jadis, Gryphon Antileon, Rowland, Goldmund, Krell, Solution, Audio Research och mycket mycket mer...

Bild6
Det säregna 80-talsflaggskeppet B&W 800 Matrix med 12-tummare i separata trianglelformade basreflexlådor.

Bild 5
En av Mr. Li:s verkliga precisionssignalkällor, praktfulla Nagra T-Audio, den schweiziska firmans sista och mest avancerade analoga rullbanspelare.

Bild 4
En av favorithögtalarna jämte stora JBL är Pioneer Exclusive 2401 Twin en 150-kilos 2-vägare på 98 dBs känslighet med dubbla 15-tummare (TAD) och berylliumkompressor (TAD) i hornladdning.

Bild 3
Rockport Sirius III
luflagrad skivspelare med luftlagrad tangentialarm. Spelare är integrerad med en luftdämpat ställningar och väger 250 kilo!

Bild 2
En verklig klassiker från 1979, Thorens Reference. Spelaren väger 90 kilo och det flytande järnpulverdämpade chassit har justerbar resonansfrekvens mellan 1-5 Hz. Den kan ha tre armar men Mr. Li har två: en SME V12 (SME V i 12-tumsutförande) med en grön Koetsu Jade Platinum MC-pickup. Den andra är en amerikansk Tri-Planar Ultimate. Bakom skymter en Goldmund Eidos Reference multiformatsspelare på närmare 80 kilo och med flytande upphängd 30-kilos mekanik.

Bild 1
Den tredje av Mr. Li:s favoritskivspelare, en Walker Audio Proscenium Prologue Signature - luftlagrad tallrik och tangentialarm.


Artikelflöde

Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Audeze LCD-MX4 -

Lyxig lättviktare

Amerikanska lurhantverkarna hos Audeze ligger då inte på latsidan!


McIntosh -

Bättre monoblock!

Knappt har  McIntosh  första hybridförstärkare (rör och transistorer) kommit förrän man visar ett nytt monoblock MC1.25KW. Det är en 72-kilos best som med sin "autoformer" på utgången kan ge 1.2 kW i både 2, 4 och 8 ohm.
Den bygger på en förbättrad variant av firmans quad-balanserade utgångssteg och har nätdel med 50% högre glättningkapacitans än MC1.2KW.


McIntosh -

Första hybriden!

Nya McIntosh MA252 är en integrerad hybrid som bygger på legendariska MC275.


JBL med svenskt ljud -

Bio i fickan!

Att titta på film i mobilen har just blivit mycket roligare! 


Anpassad diskantspridning -

BeoLab 50

Nya DSP-korrigerade BeoLab 50 har autmatisk justering av diskanten. Från smal till bredspridande.


United Western/Ocean Way

Den moderna studions födelse

Bill Putnam är nog den enskilt viktigaste för den moderna inspelningstekniken, i studios som fortfarande än idag räknas till världens allra bästa. Text: Lars-Olov Wehlin


Bowers & Wilkins 700 -

Vässad teknik!

Nya B&W 700 S2 ersätter visserligen den lyckade CM-serie, men där slutar likheterna. Serien har nämligen betydligt mer gemensamt med senaste 800-serien. Till exempel använder serien samma vävda hybridkon i mellanregistret och snarlika baskoner. Här en liten kul film om modellen 702 S2:


BeoLab 50

Danska kronprinsen!

Efter majestätiska BeoLab 90 har Bang & Olufsen har kallat sin nya bantade högtalare BeoLab 50 för "The Crown Prince of Sound".
Här en lite film om hur den byggs:


Nordiskt och bärbart


IFA Berlin 2017

LG V30 med audiofil-DAC

LG:s senaste värstingtelefon G6 fick ingen Hi-Fi DAC här i Europa, men skadan tas igen med kommande V30, som har audiofil-DAC med LG-språk kallad Hi-Fi Quad DAC, ställbara digitalfilter och olika skräddarsydda, förinställda ljudkurvor för att anpassa ljudet till olika smaker och/eller hörlurar.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.