Mr. Li

Mera bilder

I Hifi & Musik nummer 12/2010 kunde ni häpna över Mr. Li, kinesisk ultra-audiofil och hifisamlare långt utöver det vanliga.

Här kommer fler av Dennis Olssons bilder från Mr.Li:s dignande hifiskattkammare.

Bild 15, 16, & 17
Ett av Mr. Lis allra minsta rum är helt täckt med skivor från golv till tak. Här använder han ett par rundstrålande MBL 121 Compact-stativare kopplade till Air Tight-slusteg och med en Goldmund Eidos 18CD och rörförsteget Nagra PL-L. och en Roksan TMS-skivspelare med Artemiz-arm och Ortofon Cadenza MC-pickup.

Bild 14
En annorlunda uppställning med två staplade Pioneer Pure Malt-högtalare (den översta upp och ned) drivan av Audio Space Reference 3 med (805-triod, singel end), Audio Note M2-linjeförsteg, en vit Ayre D-1xe CD/DVD-spelare.

Bild 13
Stora ProAc Response 4 drivna av Audio Space Reference 1 (845-trioder i mottakt) och Reference-försteg med Marantz SA-14 SACD-spelare.

Bild 12
Första generationen magifika Focal Grand Utopia med tvådelade Cello Performance monoblock, försteget Mark Levinson Reference No.32, Altis Reference rör-DAC och Gryphon Mikado CD.

Bild 11
Den oljeplattformsliknande Clearaudio Statement med tangentialarm, bakom den en Audiomeca J1 med SL5-tangentialarm.

Bild 10
Chord Red Reference CD
över en Cello-nätdel och en Audio Research phonosteg. Bredvid en Cello Suit-försteg under omvandlaren Burmester 970 och överst Burmester 969 remdriven CD-transport.

Bild 9
Den entusiastiske Mr. Li bakom en luftlagrad Rockport Sirius III och författaren Dennis Olsson framför en komplett Air Tangent-skivspelare med jättelik akryltallrik. Skymd till höger klassiska Thorens Reference.

Bild 8
Ett av Mr.Li:s biorum med ATC SCM150-högtalare. Den enorma silverfärgade lådan i bakgrunden är ett tvåmeters bastorn med 18-tums element som utgör bas i Wilson WAMM, Dave Wilsons modultuppbyggda, första prestigehögtalare och med -3 dB punkt vid 17 Hz. Som om inte det skulle vara nog finns här också en 100-kilos Wilson WatchDog, en subwoofer som går ner till 15 Hz

Bild 7
Hyllmeter av förstärkare och slutsteg, bland annat Jadis, Gryphon Antileon, Rowland, Goldmund, Krell, Solution, Audio Research och mycket mycket mer...

Bild6
Det säregna 80-talsflaggskeppet B&W 800 Matrix med 12-tummare i separata trianglelformade basreflexlådor.

Bild 5
En av Mr. Li:s verkliga precisionssignalkällor, praktfulla Nagra T-Audio, den schweiziska firmans sista och mest avancerade analoga rullbanspelare.

Bild 4
En av favorithögtalarna jämte stora JBL är Pioneer Exclusive 2401 Twin en 150-kilos 2-vägare på 98 dBs känslighet med dubbla 15-tummare (TAD) och berylliumkompressor (TAD) i hornladdning.

Bild 3
Rockport Sirius III
luflagrad skivspelare med luftlagrad tangentialarm. Spelare är integrerad med en luftdämpat ställningar och väger 250 kilo!

Bild 2
En verklig klassiker från 1979, Thorens Reference. Spelaren väger 90 kilo och det flytande järnpulverdämpade chassit har justerbar resonansfrekvens mellan 1-5 Hz. Den kan ha tre armar men Mr. Li har två: en SME V12 (SME V i 12-tumsutförande) med en grön Koetsu Jade Platinum MC-pickup. Den andra är en amerikansk Tri-Planar Ultimate. Bakom skymter en Goldmund Eidos Reference multiformatsspelare på närmare 80 kilo och med flytande upphängd 30-kilos mekanik.

Bild 1
Den tredje av Mr. Li:s favoritskivspelare, en Walker Audio Proscenium Prologue Signature - luftlagrad tallrik och tangentialarm.


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.