Blandat från fredagen

Här kommer lite blandade intryck från fredagen på Peace & Love.

Först ut för min del var amerikanska Clutch. I sina bästa stunder är det tungt och svänger bra men trots 9 album i ryggen faller bandet på det tunna materialet. Man har några riktigt bra låtar att luta sig mot men det är för mycket utfyllnadsmaterial och det låter tyvärr allt som oftast likadant.

Efter Clutch väntar gamle rockräven Billy Idol. Jag befarade katastrof men han klarar sig faktiskt skapligt. En längre artikel kommer under förmiddagen.

Därefter går jag för att kolla in engelska Bloc Party. Det skulle jag inte ha gjort. Det låter som en blandning av Blur, The Cure och bob hund på syra. Jag står ut fem låtar innan jag flyr fältet.

Årets Veronica Maggio står Melissa Horn för, d.v.s. årets jättegenombrott. När jag närmar mig Eldorado-scenen undrar jag först om jag gått till rätt scen- Det är groteskt mycket folk och precis som Veronica Maggio ifjol är Melissa Horn riktigt tagen av stunden - och riktigt bra!

Innan det är dags att låta Kent avsluta fredagen går jag för att kolla in hur Turbonegro ska klara sig utan Hank von Helvete på sång. Ersättaren Tony Sylvester klarar sig faktiskt skapligt, men det känns lite fantasilöst att han fått ärva såväl sminkning som poser och buk från sin företrädare.

Lagom till Kents spelning börjar regnet strila. Innan det är över öser det ner, men mer om Kent senare.


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.