Familjen pulserar på Strand

Lördagen tillbringade jag med Familjen

Och med det menar jag Johan T Karlsson, aka Familjen. Sprungen ur Hässleholm slog han igenom stort 2007 med en mix av electro och tunga beats, och med sin lena, skånska dialekt var han svår att motstå; vem minns inte "Det snurrar i min skalle"? I dagsläget har han släppt tre fullängdare och är nu ute på turné och lirar låtar från nya plattan Allt på rött.

I lördags spelade Familjen på Strand i Stockholm, tillsammans med Andreas Tilliander på synthesizer och Per Nordmark på trummor. Med en speltid på drygt 50 minuter var det visserligen den kortaste konsert jag någonsin bevistat – men det var också både intimt och intensivt. Den mjuka electropop han kör passar perfekt för den här lokalen: litet och pulserande. Basen är samtidigt ibland så tung att det känns som ett knytnävsslag i magen, men det är schysst att för omväxlings skull få se en så liten spelning pressa gränserna.

Hela konserten känns som en psykedelisk dröm som är både mjuk och tung, dunkande och smekande. Som en antydan av en annan dimension, en flyktig kyss. Synthslingorna är snälla och kan nog vagga in dig i falsk trygghet, för Familjen pressar på rejält när tillfälle ges. Trumhinnorna får sig stundtals en rejäl omgång och basen har inga problem med att överrösta mina tankar.

Familjen ser bekväm ut på scen i vanlig svart t-shirt, inget spektakulärt. Han går upp och kör sin grej, här förekommer inga försök att linda in det i någonting annat än vad det är, ingen illusion om att det är större än vad det är. Det känns uppriktigt, genuint. Skånskan smeker dig mjukt på kinden, och det känns som att komma hem. Han meddelar att vi just hört sista låten, och sedan tackar han för att vi kommit, skakar hand med alla längst fram. Det var en lite väl kort konsert kan jag tycka då det definitivt finns mer bra material, men det är som man brukar säga: Slutet gott.


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.