Ny golvhögtalare

Rätta virket!

Genomarbetade Sony SS-AR1 - en övertygande entusiastprodukt!

Det händer inte ofta men är alltid lika nervkittlande att se en elektronikgigant lägga sina vanliga stapelvaror på hyllan (flåt...) och ge sin utvecklingsavdelning friare tyglar för att ta fram rena entusiastprodukter. En firma som verkligen brukar kunna överraska på just den punkten brukar är Sony och även om konjunkturer och katastrofer gjort att vi inte sett skymten av nya lyxiga ES-serier så är Sony SS-AR1 en tydlig fingervisning om vad som kan vara på gång. Ok, den är inte ny och när den visades på CES i våras hade den redan funnits något år i Japan. Det handlar om en 57-kilos meterhög golvhögtalare med omsorgsfullt stagad låda, gourmetblandad av skiktlimmad, tätfibrig och hård lönnplywood i den 2" tjock baffeln medan resten av lådan är i finsk björk – allt för bästa ljudbalans! Den har 1-tums silkesdome med ring av sex neodymium-magneter, 5-tums mellanregister i papper (ScanSpeak) under 4 kHz och dubbla aluminiumåttor med i basen under 400 Hz. Tunga namn i hifibranschen har reda hyllat SS-AR1 som en fantastisk prestation för priset. Vi talar renhet, kontroll och skyhöga detaljupplösning. Amerikanskt pris ligger runt 28.000 USD paret.
https://dealersource.sel.sony.com/dsweb/p/ar1/


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.