Klubbmingel i Göteborg

Hi-Fi Klubben inviger sin tredje butik i Göteborg med levande musik

Eftersom Hi-Fi Klubben har två butiker med centralt läge i Göteborg är det nu dags att muta in en av stadens förorter. Man hade riktat blicken söderut, och valet föll på nysatsande och expanderande Frölunda Torg i Västra Frölunda. HiFi & Musik var där och minglade.
Man hade lovat både mat, mingel och musik så vi var inte sena att styra kosan söderut. Vi möttes av Magnus Larsson som numera är stolt butikschef för alla tre Göteborgsbutikerna. I Frölunda har man tillgång till 190 kvm öppna butiksytor, och mellan 4 och 6 säljare kommer att koncentrera sig på att erbjuda snygg design parat med bra ljud. Det handlar mycket om att gömma/bygga in ljudet, trådlösa nätverks-alternativ och högtalare i olika storlekar och färger. Allt med ljudkvaliteten i centrum.
Hi-Fi Klubben satsar nu stort efter att recessionen 2008-2009 lagt lite hämsko på utvecklingen. Frölunda Torg valdes därför att det är en av Göteborgs starkare handelsplatser som just nu satsar hårt på utbyggnad av både butiker och bostäder. Man känner sig trygga med sin affärsidé och sitt breda sortiment.
Hi-Fi Klubben expanderar inte bara i Göteborg. I Stockholm får man i december en femte butik i Kista, och i Nederländerna har man tagit över en stor butikskedja. I Amsterdam bygger man en butik på 1600 kvm, och det är ca 20 butiker runt om i landet som man tagit över och som på sikt skall ha samma koncept som Hi-Fi Klubben. Man har också fått en ny stark NAD-produkt i sortimentet i form av C 390DD som är en digital tvåkanals-förstärkare.
Förutom gott att dricka och äta fick vi också en riktig bluesman att njuta av. Martin Gabriel (nej, inte släkt med Peter!) spelade och sjöng några blues- och country-låtar. Han var för mig en helt ny bekantskap men en mycket trevlig sådan. Det svängde bra, och hans senaste platta snurrar numera frekvent på CD-tallriken här hemma. Kolla in honom på Spotify!
Vi önskar Hi-Fi Klubben lycka till med expansionen.

Text: Peter Ellsinger
Bild: Erik Ellsinger


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.