Klubbmingel i Göteborg

Hi-Fi Klubben inviger sin tredje butik i Göteborg med levande musik

Eftersom Hi-Fi Klubben har två butiker med centralt läge i Göteborg är det nu dags att muta in en av stadens förorter. Man hade riktat blicken söderut, och valet föll på nysatsande och expanderande Frölunda Torg i Västra Frölunda. HiFi & Musik var där och minglade.
Man hade lovat både mat, mingel och musik så vi var inte sena att styra kosan söderut. Vi möttes av Magnus Larsson som numera är stolt butikschef för alla tre Göteborgsbutikerna. I Frölunda har man tillgång till 190 kvm öppna butiksytor, och mellan 4 och 6 säljare kommer att koncentrera sig på att erbjuda snygg design parat med bra ljud. Det handlar mycket om att gömma/bygga in ljudet, trådlösa nätverks-alternativ och högtalare i olika storlekar och färger. Allt med ljudkvaliteten i centrum.
Hi-Fi Klubben satsar nu stort efter att recessionen 2008-2009 lagt lite hämsko på utvecklingen. Frölunda Torg valdes därför att det är en av Göteborgs starkare handelsplatser som just nu satsar hårt på utbyggnad av både butiker och bostäder. Man känner sig trygga med sin affärsidé och sitt breda sortiment.
Hi-Fi Klubben expanderar inte bara i Göteborg. I Stockholm får man i december en femte butik i Kista, och i Nederländerna har man tagit över en stor butikskedja. I Amsterdam bygger man en butik på 1600 kvm, och det är ca 20 butiker runt om i landet som man tagit över och som på sikt skall ha samma koncept som Hi-Fi Klubben. Man har också fått en ny stark NAD-produkt i sortimentet i form av C 390DD som är en digital tvåkanals-förstärkare.
Förutom gott att dricka och äta fick vi också en riktig bluesman att njuta av. Martin Gabriel (nej, inte släkt med Peter!) spelade och sjöng några blues- och country-låtar. Han var för mig en helt ny bekantskap men en mycket trevlig sådan. Det svängde bra, och hans senaste platta snurrar numera frekvent på CD-tallriken här hemma. Kolla in honom på Spotify!
Vi önskar Hi-Fi Klubben lycka till med expansionen.

Text: Peter Ellsinger
Bild: Erik Ellsinger


Artikelflöde

Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Monitor Audio Monitor 300

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Monitor Audio, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Heco Aleva GT 602

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Heco, först frekvens sedan impedans.


2018 års bästa musik

Spellistor

Här hittar du Spotify-länkar med smakprov från flera av våra musikkritikers 10-i-topp-listor, som presenteras i Hifi & Musik nr 12, ute i butik 11 december.


Klassisk jubileumsmodell

Pro-Ject firar Ortofon

Pro-Ject firar Ortofons 100-årsjubileum med skivspelaren The Classic Ortofon Century.


Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.