Klubbmingel i Göteborg

Hi-Fi Klubben inviger sin tredje butik i Göteborg med levande musik

Eftersom Hi-Fi Klubben har två butiker med centralt läge i Göteborg är det nu dags att muta in en av stadens förorter. Man hade riktat blicken söderut, och valet föll på nysatsande och expanderande Frölunda Torg i Västra Frölunda. HiFi & Musik var där och minglade.
Man hade lovat både mat, mingel och musik så vi var inte sena att styra kosan söderut. Vi möttes av Magnus Larsson som numera är stolt butikschef för alla tre Göteborgsbutikerna. I Frölunda har man tillgång till 190 kvm öppna butiksytor, och mellan 4 och 6 säljare kommer att koncentrera sig på att erbjuda snygg design parat med bra ljud. Det handlar mycket om att gömma/bygga in ljudet, trådlösa nätverks-alternativ och högtalare i olika storlekar och färger. Allt med ljudkvaliteten i centrum.
Hi-Fi Klubben satsar nu stort efter att recessionen 2008-2009 lagt lite hämsko på utvecklingen. Frölunda Torg valdes därför att det är en av Göteborgs starkare handelsplatser som just nu satsar hårt på utbyggnad av både butiker och bostäder. Man känner sig trygga med sin affärsidé och sitt breda sortiment.
Hi-Fi Klubben expanderar inte bara i Göteborg. I Stockholm får man i december en femte butik i Kista, och i Nederländerna har man tagit över en stor butikskedja. I Amsterdam bygger man en butik på 1600 kvm, och det är ca 20 butiker runt om i landet som man tagit över och som på sikt skall ha samma koncept som Hi-Fi Klubben. Man har också fått en ny stark NAD-produkt i sortimentet i form av C 390DD som är en digital tvåkanals-förstärkare.
Förutom gott att dricka och äta fick vi också en riktig bluesman att njuta av. Martin Gabriel (nej, inte släkt med Peter!) spelade och sjöng några blues- och country-låtar. Han var för mig en helt ny bekantskap men en mycket trevlig sådan. Det svängde bra, och hans senaste platta snurrar numera frekvent på CD-tallriken här hemma. Kolla in honom på Spotify!
Vi önskar Hi-Fi Klubben lycka till med expansionen.

Text: Peter Ellsinger
Bild: Erik Ellsinger


Artikelflöde

Läs mer om

Little Steven

Dagen före konserten på Cirkus i Stockholm i juni träffar vi Little Steven för en ny pratstund. Den "vanliga" artikeln finns i Hifi & Musik nr 6/2019.


Kubmätning av

Audio Research REF M160

I Hifi & Musik nr 6/2019 testar vi och mäter på Audio Research REF M160, med sedvanlig 1% THD-gräns. Om man mäter helt manuellt, kan man välja en högre gräns, som vi gjort här, på 3% THD, då M160 lämnar mer effekt i framför allt 2 och 1 ohms laster.


Nu med video

I den digitala versionen

I Hifi & Musik nr 5 som finns ute nu och i nr 6 som publiceras digtialt torsdagen 6 juni, har vi kryddat några av jobben med små korta videosnuttar. I nr 5 ett par från Sweetspot-mässan, i nr 6 från Sweetspot men också München-mässan och fabriksreportaget från Paradigm.


Garanterat bra väder!

Sweetspot till helgen

Nu i helgen blir det traditionsenligt Sweetspot-mässa i Jönköping.


Demokratisk ljuddesign

IKEA+Sonos=Sant!

Nu har Sonos och IKEA:s samarbete med multirumshögtalarna Symfonisk blivit "helt" officiellt, och de båda produkterna presenterades under måndagen 8 april.


Ultimate Sound & Music -

Nystart!

Vimmerbys stolthet, TAD-emporiet Ultimate Sound & Music har fått ny hemsida och webshop.
"Äntligen!" utbrister man på firman eftersom den förra kom för ganska precis 20 år sedan.


Milstolpen!

JBL L100

Klicka HÄR för att läsa PDF-filen av Anders Edenholms milstolpe om ursrpungsversionen av JBL L100, vars moderna uppföljare L100 Classic vi testar i nya Hifi & Musik nr 4/2019.


Ett steg upp

Vertikaltest stativhögtalare

Här redogör vi för fler intryck från testet av stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3. I den här artikeln lyssnar vi på samma högtalare med en betydligt större och dyrare förstärkare: Luxman L-509X för 105.000 kronor. I följande web-notis, använder vi oss av den betydligt nättare I15 Prisma.


Ett steg ner

Stativhögtalare på vertikalen

I vertikaltestet av fem par stativhögtalare i Hifi & Musik nr 3, använde vi oss mestadels av en Primare I35 (Prisma). Här ovan beskriver vi vad som händer om man nära på tredubblar förstärkarbudgeten, men vad händer om man går i motsatt riktning?


Elegant direktdrift -

Rumsren!

Så kom då spelare vi väntat på: Technics SL-1500C. Samma avancerade dirketdrift som de nya SL-modellerna men utan alla DJ-funktioner. Inbyggd RIAA och färdigmonterad med en Ortofon 2M Red. Finns i silver eller svart.


Bantat Concept

Med lilla 300

Engelska Q Acoustics har premiärvisat sina nya, mindre Concept-högtalare, med det mesta av tekniken hämtat från golvarna Concept 500. De nya stativhögtalarna har döpts till Concept 300 och kan med fördel köpas tillsammans med ett par snygga, matchande 3-bensstativ, dessutom med effektiv resonansbekämpning. Priset kommer ligga cirka 10.000 kronor lägre än för golvarna.


Mätningar

Dynavoice Challenger M85

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Dynavoice, först frekvens och sedan impedans.


Mätningar

Elac Debut F6.2

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Elac, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Klipsch R-620F

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Klipsch, först frekvens sedan impedans.


Mätningar

Magnat Transpuls 1500

Extramätningar till högtalartestet i nr 12, här av Magnat, först frekvens sedan impedans.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.