Premiär för Elac och Opalum

På Reference Audio

Sverigepremiärer för bildens Elac FS509 VX-Jet och Opalum Flow 4810.

De som har vägarna förbi Reference Audio i Götgatsbacken, Stockholm under lördagen 24/3, kan bli bland de första i Sverige att få lyssna till Elacs nya värsting FS509 VX-Jet och svenska Opalums häftiga Flow 4810. Två vitt skilda konstruktioner, minst sagt... FS509 premiärvisades förra våren på München-mässan, men då som tidigt förserie-ex. Nu är alltså Elacs nya värstingar helt klara och premiärvisas och spelas på Reference Audio. Mest annorlunda med högtalarna, är helt klart diskant/mellanregisterkonfigurationen, VX-Jet, som till och med kan tidsmatchas perfekt genom en rejäl skruv på baksidan. 140.000 kronor per par kostar högtalarna. Paul Bench från importören Septon kunde däremot meddela att ett par småsyskon kommer preimärvisas på vårens München-mässa.

Svenska Opalum är något helt annat, med aktiva, platta, små högtalare och trådlös signalöverföring. Det riktigt smarta i kråksången är däremot den lilla burken du gömmer undan, som kopplas till ström och tar emot den trådbundna eller trådlösa signalen. Från dosan skickas sedan ström och digitalsignal till högtalarna. Betydligt mycket enklare med snygga, undangömda kabeldragningar, med andra ord. På bilden ser vi grundaren Per Gunnars Risberg med Flow 4810, med en prislapp på dryga 40.000 kronor paret. Men så spelar de förvånansvärt djupt och överlag potent också.


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.