CES 2013

Nästa steg

USB-DAC-specialisten HRT tar ett stort steg med allt-i-ett-anläggningen Stage som introduceras på CES.

De flesta av oss känner till HRT och deras små avlånga, lätt rundade metallådor att koppla till datorn för bättre ljud. Visst har utbutet breddats en del och man har numer även AD-omvandlare och hörlursförstärkare på grogrammet, men nu är det dags för nästa steg. Stage är en komplett allt-i-ett-anläggning med mycket kompakt format. I grunden är det ett "vanligt" stereosystem, med en elektronikenhet (med mosfet-slutsteg, försteg, USB-DAC, 1 par analoga ingångar) och ett par högtalare. Men högtalarna är desto mer intressanta, med inte bara helt egenutvecklade utan också tillverkade element! Såväl de tre basarna som diskanten. De förra i aluminium, den senrare i tyg och båda med en mängd intressanta tekniska detaljer. Stereoslutsteget lämnar 70 watt per kanal och enligt HRT:s grundare Kevin Halverson ska systemet ge vanliga hifi-system för 20.000 dollar och mer en rejäl match. Intressant är också att elektronikenheten har modulplatser, där man exempelvis kan köpa till en högklassig wi-fi-enhet för trådlös nätverksuppkoppling.

Priset i Sverige kommer hamna på 9.500 kronor när systemet lanseras under maj månad. Men, redan under High-End-mässan kommer generalagenten Rund Ljud visa upp Stage på övervåningen på Sheraton, där han hyrt ett rum enkom för detta ändamål.

Ja, vi kunde inte låta bli att visa upp även MicroStreamer: firmans hittills minsta USB-DAC!


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.