Formskönt triodljud

Ryska SST Audio har tagit fram en tekniskt sofisitkerad och formskön drömförstärkare.

Ryska SST Audio har tillverkat avancerade rörförstärkare i över 20 år - allt från exotiska trioder från 1920-talet och kolossala sändarrör till nytolkade moderna rör från exempelvis KR Enterprises. Men för att verkligen visa musklerna och ta steget ut på internationella scenen har man tagit fram en förstärkare långt utöver det vanliga. Mycket långt. SST Audio "The Essence" är något så ovanligt som en helt kanaluppdelad entaktskopplad integrerad förstärkare på 40 watt. Den är byggd kring magnifika General Electrics 813-röret, en direktupphettad triod man menar kombinerar den fantastiska lystern hos 211-trioden med dynamiken hos klassikern 845. Förstärkaren levereras med duotrioden 12AX7(5751) i drivsteget som består av fyra rör i en krets som låter drivsteget direktkopplas till effektröret för bättre dynamik och kontroll. Vill man fintrimma ljudet så finns det möjlighet att byta till andra rör och hela 10 olika typer passar. Enorm nätdel med rörlikriktning, filterdrosslar och stora nätkondensatorer från Hitatchi och Mundorf. Alla kopplingskondensatorer är av kopparfolie/olja (Jensen) och ledarna är av bomullslindad gammal koppartråd (större guldinnehåll!). Varje monoblock väger 46 kilo och bygget är formgivet tillsammans med italienska Zagato och är gjort i stål, titan och solitt afrikanskt trä.


Artikelflöde

Sennheiser HD 820

Magnifik uppvisning

När Sennheiser kommer med en sluten lur i referensklass, kastar vi oss givetvis över den nya HD 820!


Fel bild

På Dynaudio-slav

Olyckligtvis råkade det bli fel bild på Dynaudios Xeo 20 slavhögtalare i Hifi & Musik nr 11/2018. Klicka på rubriken för att se de rätta bilderna, på såväl master- som slave-högtalare.


Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Röststyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.