Ny Play:5 och Trueplay

Från Sonos

Senare under hösten kommer en helt ny och omarbetad Play:5 från Sonos, men något tidigare också en helt ny programvara, som låter Sonos-högtalarna justeras för olika rum och (mindre bra) placeringar.

Ja, hösten blir massiv för den amerikanska, trådlösa multirumsspecialisten Sonos. Den nya Play:5-högtalaren har egentligen bara namnet gemensamt med sin föregångare, och att den är störst av företagets "vanliga" högtalare. Nytt är att nya Play:5 kan placeras såväl horisontellt som vertikalt, det senare dessutom åt båda håll. Den är från grunden utvecklad för att även stereokopplas, vilket den gamla i ärlighetens namn inte var. Mer effekt har inneburit att man från en bara något större låda kan klämma ur högtalaren såväl högre ljudtryck som lägre bas, nedåt 40-50 hertz, om vi förstått saken rätt. Konstruktionen är liksom Play:1 numer också helt sluten. Ja, det finns massor att berätta om den här högtalaren, men några av godbitarna får vi allt spara till introduktionen, som högst troligt kommer ske någon gång under november. Priset kommer landa på 5.399 kronor, alltså en bit över gamla Play:5.

Nästan ännu mer intressant är Trueplay, som kompenserar såväl nya som gamla Play:5 men även Play:3 och Play:1 i såväl frekvens- som tidsdomänen (det senare inte minst vid stereokoppling). Till sin hjälp behöver Sonos-användaren en iOS-enhet, det vill säga en iPhone eller en iPad, med vilken man går runt i rummet och samtidigt gör långsamma cirkelrörelser med handen. Mycket tid och energi har satsats på att göra det hela väldigt enkelt. Vi har hört demonstrationer med Play:1-högtalare bakom köksskåp och nedsänkta i vattenhoar (ja, utan vatten...) som presterat otroligt mycket bättre efter Trueplay-justeringen. Att man från start inte kommer kunna använda Android-enheter, har att göra med att mikrofonerna är långtifrån lika samstämmiga som Apples, som enligt Sonos varierar i väldigt liten utsträckning mellan olika enheter. Senare kommer Trueplay även kunna användas för Playbar och flerkanalssystem. Hur det blir med den rena spelaren Connect och förstärkarspelaren Connect:Amp,är i skrivand stund osäkert. Mer information hittar du HÄR.


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.