Ny Play:5 och Trueplay

Från Sonos

Senare under hösten kommer en helt ny och omarbetad Play:5 från Sonos, men något tidigare också en helt ny programvara, som låter Sonos-högtalarna justeras för olika rum och (mindre bra) placeringar.

Ja, hösten blir massiv för den amerikanska, trådlösa multirumsspecialisten Sonos. Den nya Play:5-högtalaren har egentligen bara namnet gemensamt med sin föregångare, och att den är störst av företagets "vanliga" högtalare. Nytt är att nya Play:5 kan placeras såväl horisontellt som vertikalt, det senare dessutom åt båda håll. Den är från grunden utvecklad för att även stereokopplas, vilket den gamla i ärlighetens namn inte var. Mer effekt har inneburit att man från en bara något större låda kan klämma ur högtalaren såväl högre ljudtryck som lägre bas, nedåt 40-50 hertz, om vi förstått saken rätt. Konstruktionen är liksom Play:1 numer också helt sluten. Ja, det finns massor att berätta om den här högtalaren, men några av godbitarna får vi allt spara till introduktionen, som högst troligt kommer ske någon gång under november. Priset kommer landa på 5.399 kronor, alltså en bit över gamla Play:5.

Nästan ännu mer intressant är Trueplay, som kompenserar såväl nya som gamla Play:5 men även Play:3 och Play:1 i såväl frekvens- som tidsdomänen (det senare inte minst vid stereokoppling). Till sin hjälp behöver Sonos-användaren en iOS-enhet, det vill säga en iPhone eller en iPad, med vilken man går runt i rummet och samtidigt gör långsamma cirkelrörelser med handen. Mycket tid och energi har satsats på att göra det hela väldigt enkelt. Vi har hört demonstrationer med Play:1-högtalare bakom köksskåp och nedsänkta i vattenhoar (ja, utan vatten...) som presterat otroligt mycket bättre efter Trueplay-justeringen. Att man från start inte kommer kunna använda Android-enheter, har att göra med att mikrofonerna är långtifrån lika samstämmiga som Apples, som enligt Sonos varierar i väldigt liten utsträckning mellan olika enheter. Senare kommer Trueplay även kunna användas för Playbar och flerkanalssystem. Hur det blir med den rena spelaren Connect och förstärkarspelaren Connect:Amp,är i skrivand stund osäkert. Mer information hittar du HÄR.


Artikelflöde

Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Audeze LCD-MX4 -

Lyxig lättviktare

Amerikanska lurhantverkarna hos Audeze ligger då inte på latsidan!


McIntosh -

Bättre monoblock!

Knappt har  McIntosh  första hybridförstärkare (rör och transistorer) kommit förrän man visar ett nytt monoblock MC1.25KW. Det är en 72-kilos best som med sin "autoformer" på utgången kan ge 1.2 kW i både 2, 4 och 8 ohm.
Den bygger på en förbättrad variant av firmans quad-balanserade utgångssteg och har nätdel med 50% högre glättningkapacitans än MC1.2KW.


McIntosh -

Första hybriden!

Nya McIntosh MA252 är en integrerad hybrid som bygger på legendariska MC275.


JBL med svenskt ljud -

Bio i fickan!

Att titta på film i mobilen har just blivit mycket roligare! 


Anpassad diskantspridning -

BeoLab 50

Nya DSP-korrigerade BeoLab 50 har autmatisk justering av diskanten. Från smal till bredspridande.


United Western/Ocean Way

Den moderna studions födelse

Bill Putnam är nog den enskilt viktigaste för den moderna inspelningstekniken, i studios som fortfarande än idag räknas till världens allra bästa. Text: Lars-Olov Wehlin


Bowers & Wilkins 700 -

Vässad teknik!

Nya B&W 700 S2 ersätter visserligen den lyckade CM-serie, men där slutar likheterna. Serien har nämligen betydligt mer gemensamt med senaste 800-serien. Till exempel använder serien samma vävda hybridkon i mellanregistret och snarlika baskoner. Här en liten kul film om modellen 702 S2:


BeoLab 50

Danska kronprinsen!

Efter majestätiska BeoLab 90 har Bang & Olufsen har kallat sin nya bantade högtalare BeoLab 50 för "The Crown Prince of Sound".
Här en lite film om hur den byggs:


Nordiskt och bärbart


IFA Berlin 2017

LG V30 med audiofil-DAC

LG:s senaste värstingtelefon G6 fick ingen Hi-Fi DAC här i Europa, men skadan tas igen med kommande V30, som har audiofil-DAC med LG-språk kallad Hi-Fi Quad DAC, ställbara digitalfilter och olika skräddarsydda, förinställda ljudkurvor för att anpassa ljudet till olika smaker och/eller hörlurar.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.