Akkelis Audio växer

Sedan en knapp månad huserar Akkelis Audio i nya, större lokaler.

I början på november invigde Akkelis Audio i Göteborg med Stefan Bystedt i spetsen sina nya stora lokaler. För elva år sedan började Stefan i liten skala i källaren i sitt hus och som butik enbart på nätet. Efter tre år blev det ohållbart, och en lokal på 45 kvadrat blev den första butiken. Den blev snabbt för liten och 2009 invigdes affären på Munkebäckstorget med 160 kvadrat och eget bankvalv. Nu, sex år senare, räcker inte ens det, så Stefan flyttar verksamheten en kort bit över järnvägen till Gamlestan bakom SKF.
De nya lokalerna är på hela 350 kvadratmeter med sex lyssningsrum och ett hörlurs-/gitarr-rum. Hifi & Musik hängde på låset vid invigningen för att få en första titt på denna storslagna satsning. Invigningsdagarna blev en slags minimässa då många leverantörer valt att "ställa ut" och vara där med representanter. Leif och Jörgen (Bröderna Marten), Lasse från TransientDesign, Lars från PL Audio, Nicklas från Hifi Agenten, Christian från Audioactive, Henrik och Jeppe från VälLjud och Michael från Mac Audio visade glatt upp sina sortiment i de olika rummen. I vimlet såg vi också Hans Röcklinger, Erik Holst från Septon, Björn Hestner som håller i Sweetspot-mässan och massor av Stefans gamla kunder.
Med större lokaler blir det plats för mer i butiken och Stefan flaggar för Devialet, Plinius, Marten, MSB, Analog Domain samt My Sonic Lab och han har också kompletterat med mer Graham, Airtight, EAR, Heco och REL.
Lokalerna är stora och luftiga och med lite injustering kommer det säkert att låta mycket bra. Nu var det mer eller mindre bara uppställt med en del grundläggande rumsakustiska behandlingar. Den nya butiken, med ett brett sortiment och fina demorum, har alla förutsättningar att bli en av Sveriges verkliga hifi-oaser. Vi önskar Stefan med personal all lycka med satsningen!
Peter Ellsinger


Artikelflöde

Årets Bästa Produkter

EISA Awards


Vinylkryss-Vinnare

Vinylkrysset i Hifi & Musik hade jazztema, och den lyckliga vinnaren av den fina Atlantic-boxen "Jazz Legends" (20 original-CD) heter Arne Ohlsson från Umeå. Stort grattis, lådan är på väg med Postnord!


Audio Pro med Alexa

När du har händerna fulla med annat. Rösstyrning från Audio Pro 


McIntosh MCD600 -

Ny tungviktare

Ny balanserad referenspelare 


Vinylkryssvinnare!

Livet är en Schlager

Nu har vi dragit vinnarna från Vinylkrysset i Hifi & Musik nr 3/2018, och följande fem får inom kort 3-CD-boxen "Det bästa med Schlager-festivalen" hemskickad till sig:

Uffe Ericson, Täby

Lars Fernholm, Västerås

Ann-Katrin Jorborn, Lidingö

Jonas Sjödin, Sollefteå

Bengt Persson, Malmö


Pre High-End

Ny Hegel H590

Nästa vecka introducerar Hegel sin hittills största, mest avancerade och kostsamma integrerade förstärkare: H590.


Scandyna

MiniPod

Klassisk högtalare,  som finns både passiv och aktiv med Bluetooth.


Nätverksreferens -

Nya Naim ND 555

För 12 år sedan kom Naim med sin sofistikerade CD-spelare CD 555. Nu kommer en nätverkspelare i samma division. 


124 dB vid 20Hz!

Ett rum med horn

Läs om vardagsrummet som byggts ovanpå två ingjutna, 5 meter långa bashorn. På golvet tronar majestätiska Jensen Imperial med 15-tummare och kompressordiskant. Vi talar systemkänslighet på 100dB!
Artikeln hittar du HÄR!


Cyrus -

Nya parhästar

Det är inte ofta Cyrus kommer med högtalare, men nu har det hänt 


Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.