Akkelis Audio växer

Sedan en knapp månad huserar Akkelis Audio i nya, större lokaler.

I början på november invigde Akkelis Audio i Göteborg med Stefan Bystedt i spetsen sina nya stora lokaler. För elva år sedan började Stefan i liten skala i källaren i sitt hus och som butik enbart på nätet. Efter tre år blev det ohållbart, och en lokal på 45 kvadrat blev den första butiken. Den blev snabbt för liten och 2009 invigdes affären på Munkebäckstorget med 160 kvadrat och eget bankvalv. Nu, sex år senare, räcker inte ens det, så Stefan flyttar verksamheten en kort bit över järnvägen till Gamlestan bakom SKF.
De nya lokalerna är på hela 350 kvadratmeter med sex lyssningsrum och ett hörlurs-/gitarr-rum. Hifi & Musik hängde på låset vid invigningen för att få en första titt på denna storslagna satsning. Invigningsdagarna blev en slags minimässa då många leverantörer valt att "ställa ut" och vara där med representanter. Leif och Jörgen (Bröderna Marten), Lasse från TransientDesign, Lars från PL Audio, Nicklas från Hifi Agenten, Christian från Audioactive, Henrik och Jeppe från VälLjud och Michael från Mac Audio visade glatt upp sina sortiment i de olika rummen. I vimlet såg vi också Hans Röcklinger, Erik Holst från Septon, Björn Hestner som håller i Sweetspot-mässan och massor av Stefans gamla kunder.
Med större lokaler blir det plats för mer i butiken och Stefan flaggar för Devialet, Plinius, Marten, MSB, Analog Domain samt My Sonic Lab och han har också kompletterat med mer Graham, Airtight, EAR, Heco och REL.
Lokalerna är stora och luftiga och med lite injustering kommer det säkert att låta mycket bra. Nu var det mer eller mindre bara uppställt med en del grundläggande rumsakustiska behandlingar. Den nya butiken, med ett brett sortiment och fina demorum, har alla förutsättningar att bli en av Sveriges verkliga hifi-oaser. Vi önskar Stefan med personal all lycka med satsningen!
Peter Ellsinger


Artikelflöde

Technics SL-1000R -

40-kilo precision!

1970 kom Techincs med världens första direktdrivna skivspelaren. Nu är man på turné med vad som kan vara väldens bästa.


Sennheiser Ambeo -

Spela in med 3D-realism

Nu har Sennheiser kommit med Ambeo Smart Headset, en bärbar in-eralur som också har mikrofoner placerade nära ytterörat så att du också kan spela i 3D-stereo, alltså så kallad binaural inspelning.
Den här typen av stereoinspelning ger hygglig stereo via högtalare, men kan ge en helt hisnande realism när man lyssnar via lurar. 


McIntosh XRT2.1K -

160 kilo linjekälla!


Hegel H190 -

Rätt fjärr.

I testet av Hegel H190 i H&M nr.12  från i år förväxlade fotografen fjärrar. Det skulle inte vara en liten plastig sak utan den stadiga metallfjärren RC8


Klipsch Heritage -

Naturligt ljud

Nytt ädelt hantverksljud från Klipsch


Audeze LCD-MX4 -

Lyxig lättviktare

Amerikanska lurhantverkarna hos Audeze ligger då inte på latsidan!


McIntosh -

Bättre monoblock!

Knappt har  McIntosh  första hybridförstärkare (rör och transistorer) kommit förrän man visar ett nytt monoblock MC1.25KW. Det är en 72-kilos best som med sin "autoformer" på utgången kan ge 1.2 kW i både 2, 4 och 8 ohm.
Den bygger på en förbättrad variant av firmans quad-balanserade utgångssteg och har nätdel med 50% högre glättningkapacitans än MC1.2KW.


McIntosh -

Första hybriden!

Nya McIntosh MA252 är en integrerad hybrid som bygger på legendariska MC275.


JBL med svenskt ljud -

Bio i fickan!

Att titta på film i mobilen har just blivit mycket roligare! 


Anpassad diskantspridning -

BeoLab 50

Nya DSP-korrigerade BeoLab 50 har autmatisk justering av diskanten. Från smal till bredspridande.


United Western/Ocean Way

Den moderna studions födelse

Bill Putnam är nog den enskilt viktigaste för den moderna inspelningstekniken, i studios som fortfarande än idag räknas till världens allra bästa. Text: Lars-Olov Wehlin


Bowers & Wilkins 700 -

Vässad teknik!

Nya B&W 700 S2 ersätter visserligen den lyckade CM-serie, men där slutar likheterna. Serien har nämligen betydligt mer gemensamt med senaste 800-serien. Till exempel använder serien samma vävda hybridkon i mellanregistret och snarlika baskoner. Här en liten kul film om modellen 702 S2:


BeoLab 50

Danska kronprinsen!

Efter majestätiska BeoLab 90 har Bang & Olufsen har kallat sin nya bantade högtalare BeoLab 50 för "The Crown Prince of Sound".
Här en lite film om hur den byggs:


Nordiskt och bärbart


IFA Berlin 2017

LG V30 med audiofil-DAC

LG:s senaste värstingtelefon G6 fick ingen Hi-Fi DAC här i Europa, men skadan tas igen med kommande V30, som har audiofil-DAC med LG-språk kallad Hi-Fi Quad DAC, ställbara digitalfilter och olika skräddarsydda, förinställda ljudkurvor för att anpassa ljudet till olika smaker och/eller hörlurar.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.