Kaxiga småttingar!

Pausbild från nästa stortest av karska småhögtalare.


CES-nytt

Mer WiSA

Den nya trådlösa standarden WiSA verkar bli den stora "ljudgrejen" på årets CES-mässa i Las Vegas. Bang & Olufsen lanserar en sändare och en mottagare.


CES-nytt

Sharp gör trådlös hifi

Något förvånande visar Sharp på presskonferensen upp en universalspelare för ljud och bild (Blu-ray, CD, DVD och SACD), men huvudfokus ligger på att den är trådlös.


Arm i extremklass

Ny svensk kolfibertonarm i toppklass! 


Minielektrostat

Supermaterial får jakten på en perfekt in-earlur att ta en ny vändning.


Svenska Supra

Lanserar hörlurar

Det svenska kabelmärktet Supra hakar på den starka hörlurstrenden och börjar med in-ear-lurarna NiTRO.


ASUS Essence III

Utmanaren!

Nu tar ASUS till storsläggan med sin mest påkostade DA-omvandlare nånsin!
Essence III är inte bara en fullmatad asynkron och galvaniskt frånkopplad USB-omvandlare med mycket påkostad och temperaturkompenserad kristalloscillator (TCCO/TCXO) för minimalt jitter. Nej, den är också en ren DSD-omvandlare för både DSD64- och DSD128-signal. Förutom koaxial, Toslink och USB B har den balanserad digitalingång (AES/EBU) men också ett linjeingång. Analogdelen är balanserad med mycket påkostade keramiska OP-förstärkare och enheten kan användas som ett rent försteg.
Nätdelen är framtagen för att vara så tyst som överhuvudtaget möjligt och transformatorn är exempelvis kapslad med ett speciellt framtaget kiselstål. Som om nu inte allt detta skulle räcka har Essence III dessutom en mycket påkostade, balanserad hörlursförstärkare som klarar kinkiga 600-ohms. Här finns tre hörlursutgångara vara de två balanserade har mini-XLR.


Formskönt triodljud

Ryska SST Audio har tagit fram en tekniskt sofisitkerad och formskön drömförstärkare.


Ännu billigare

Sonos

Nu kommer lilla Play:1, en verkligt överkomlig väg in i Sonos-världen.


Kom igen nu katten, det svänger ju!

Den 14 till 20 oktober är det återigen dags för Stockholm Jazz Festival att ta över staden och få oss att svänga våra lurviga!


Mellanhjulets mystik

Idler drive rules!
Mellanhjulen snurrar som aldrig förr.
Avgrundsbas, heroisk dynamik - ja, mer musik dundrar anhängarna.

 


Stömmat för kräsna

Nu kommer WiMP HiFi - en musiktjänst som strömmar  ljudet i förlustfri FLAC.


Bara början...

I våras kom den, världens första hifi-produkten tillverkad med 3D-printer. Det är amerikanska VPI som tagit fram en här 9-tums tonarm, utskriven direkt från dator. Armen, rättare sagt armröret, som är extrmt vridstyv och dämpad är gjord i ett enda stycke epoxyblandning och har har en effektiv massa på ynka 10 gram. Den är tänkt som uppgradering till firmans enpunktlagrade tonarm VPI JMW-9 T, för övrigt gjord med samma monterings geometri som Rega. Nya armen som tar 24 timmar att skriva ut, heter VPI JMW 3D och lär kosta närmare 15.000 kronor.

 


ARC SP20

Nu hakar Audio Research på hörlurstrenden.


2013-2014 års

EISA-vinnare!

Om du väljer Läs mer här nedan, får du se alla produkter som vunnit en EISA Award 2013-2014, och i bildspelet hittar du utförliga beskrivningar om årets bästa ljud- och hemmabioprodukter. EISA är en sammanslutning av Europas ledande hemelektroniktidningar, där Hifi & Musik sitter i den kominerade Audio/Hemmabio-panelen. Vår systertidning HemmaBio är svensk representant i Video-panelen, men hjälper förstås oss på Hifi & Musik med hemmabioprodukterna. Kolla gärna in vinnarna också på EISA:s officiella hemsida, där man även kan titta på korta videosnuttar om varje ensikld produkt, förutom att läsa våra motiveringar: http://www.eisa.eu/

Alla produkter som vunnit priser inom Audio/HT, kombinerade priser med Video-panelen samt två gröna pristagare, kan du läsa om och titta på om du klickar HÄR!

 


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.