Prispressad lyxarm

Från brittiska Vertere, firman som tagit fram världens kanske dyraste tonarm, Vertere Reference Tonearm för en kvart miljon, kommer nu den i sammanhanget löjligt billiga kolfiberarmen Vertere SG-1 (Standard Grove) för runt 16.500 kr i standardutförande. Den liknar och beter sig som en 1-punktlagrad arm, men har ett unikt 3-punktslager för att ökad mekanisk stabilitet men bibehållen låg friktion. För 24.750 kr får man den med Vertere Hand Built som internkablage.


PonoPlayer

Så var då Neil Youngs musikspelarprojekt PonoPlayer i hamn...


Wall of Sound!

Vi har redan skrivit om dem och många har undrat över svenska Bremens lika innovativa som lättplacerade högtalare. För alla er som är nyfikna finns de spännande, halvsfärsspridande ljudäggen, sedan ett drygt halvår att lyssna på hos Pause Ljud & Bild på Norrlandsgatan 14 i Stockholm. Förvänta er ljudscenerier långt utöver det vanliga!


Partymaskinen!

Den finns, partymaskinen du bara inte kan vara utan! Eller vad skall man säga om en kombinerad orgel,radio, skivspelare och micingång!


Snart 26:e April!

I år infaller Record Store Day lördagen den 26e April. Förvänta dig folkfest, massor av specialerbjudande och butiksspelningar!
Kolla in ditt närmaste vattenhål här:
http://www.recordstoreday.se/butik.html


Lättviktsvinyl

I år är ett speciellt år för brittiska vinyl- och högtalarspecialisten Wilson Benesch. Man firar nämligen 25-år och har tagit fram Circle 25, en specialversion av lågmassespelaren Full Circle. Den nya spelaren har bland annat en tyngre bottenplatta än tidigare i Delrin, en mycket resonansdöd polymer. Spelaren som finns i helvitt eller helsvart och företrädesvis med firmans maffiga kolfiberarm A.C.T. 0.5.
http://www.radioactiv.dk/


Äkta allt-i-ett!

Som vi har letat men nu äntligen har vi hittat den – skivspelaren som har allt! För vad sägs om en maskin som inte bara spelar upp vinyl, CD-skivor, radio men också kan ta spela upp och spela in på minneskort eller USB-sticka? För att kröna detta kompletta multiinstrument har den dessutom kassettbandare på sidan. Vi är hänförda!


Nostalgitripp!

Det osar 70-tal om JBLs maffiga bordshögtalare!


Sthlm Hi-End 2014

Här några glimtar från HEM, High-Endmässan i Stockholm 2014.


Lyssna på hörlurar

På Stockholms-mässan

Till helgen, 8-9 februari, är det High End-mässan HEMSheraton hotell och Lundqvist & Lindqvist ett stenkast bort. Vi på Hifi & Musik finns på plats på Sheraton hela helgen, och har med oss alla de 13 hörlurar vi sammanfattningsvis skriver om i den senaste tidningen. På plats på Sheraton kan du lyssna själv via din egna telefon/spelare eller via vår MacBook Air och USB-hörlursförstärkare. Du får även möjligheten att sätta egna betyg och därmed vara med och tävla om din alldeles egna, personliga favoritlur! Uppför trappan och direkt till höger, bara...


Kaxiga småttingar!

Pausbild från nästa stortest av karska småhögtalare.


CES-nytt

Mer WiSA

Den nya trådlösa standarden WiSA verkar bli den stora "ljudgrejen" på årets CES-mässa i Las Vegas. Bang & Olufsen lanserar en sändare och en mottagare.


CES-nytt

Sharp gör trådlös hifi

Något förvånande visar Sharp på presskonferensen upp en universalspelare för ljud och bild (Blu-ray, CD, DVD och SACD), men huvudfokus ligger på att den är trådlös.


Arm i extremklass

Ny svensk kolfibertonarm i toppklass! 


Minielektrostat

Supermaterial får jakten på en perfekt in-earlur att ta en ny vändning.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.