Bråvalla Festival 2015

Faith No More är snygga - men lyfter aldrig

Är Faith No More festivalens snyggaste band? Mycket talar för det, även om Kent, som också brukar lägga mycket energi på det visuella sannolikt också vill ha ett ord med i leken när de äntrar scenen på lördagen.


Bråvalla Festival 2015

USA är inte punk

Amerikanska NOFX presenteras med "Mer punk är så här blir det inte" i festivalens officiella app. I beg to differ.


Bråvalla Festival 20015

Svag Robbie Williams

Festivalens kanske största namn i år är Robbie Williams och det märktes också på publiktillströmningen. Men det kändes mer som en krogshow än en konsertspelning.


Iggy lever!

Inför kvällens konsert med Iggy & The Stooges på Gröna Lund var frågan om 65-årige Iggy Pop fortfarande orkar rocka och jodå - än är det liv i The Iguana.


Magiskt Pearl Jam!

I februari för 20 år sedan lurade en kompis med mig för att se ett okänt band från USA som skulle vara bra på en rockklubb i Stockholm. Trots att 20 år har gått har jag ganska klara minnesbilder av spelningen. Det kommer jag att ha om ganska många år från gårdagens spelning med Pearl Jam också.


Syster Sol lyser upp!

En reggae-artist ska vara man, svart, ha dreads och komma från Västindien. Syster Sol är så fel man kan bli - hon är kvinna, svensk och har långt blont hår och sjunger dessutom till stor del på svenska, men ändå blir det så rätt.


Thåström har förlorat kriget med sig själv

Thåström lockade som vanligt storpublik men att se honom idag är ingen rolig upplevelse. Nej, det här var inte alls bra Thåström.


Spridda skurar från lördagen

Rubriken ovan syftar såväl på vädret som diverse framträdanden som bjöd på både högt och lågt.


Blandat från fredagen

Här kommer lite blandade intryck från fredagen på Peace & Love.


Billy Idol håller!

Billy Idol håller! Faktiskt måste jag skriva. Det här var annars en sådan där spelning där man var orolig för att det skulle bli riktigt tragiskt men postpunk-ikonen levererar.


Kent - estetikens mästare

Kent är Sveriges snyggaste band! Nu syftar jag inte så mycket på hur killarna i bandet ser ut som hur extremt snygga deras shower är.


Maggio klättrar på stegen

Något har hänt med Veronica Maggio. Hon har gått och blivit vuxen som artist, men jag är osäker på om det är bra eller dåligt.


Tom Petty på unikt Sverigebesök

Det var 20 år sedan sist, men igår gästade Tom Petty and The Heartbreakers Sverige igen.


Slut för i år

Så var Sweden Rock över för i år. Avslutningsdagen bjöd på blandade intryck.


Solen tillbaka över Sweden Rock

Tillslut hade molnen tömt sina sista vattendroppar över festivalområdet. Eller så var det Lemmy i Motörhead som skrämde bort regnet.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.