Tungviktare

En liten blänkare om några medarbetare


Raka rör!

Ambitiöst svensk hifimärke ligger rätt i tiden


Slut för i år

Så var Sweden Rock över för i år. Avslutningsdagen bjöd på blandade intryck.


Solen tillbaka över Sweden Rock

Tillslut hade molnen tömt sina sista vattendroppar över festivalområdet. Eller så var det Lemmy i Motörhead som skrämde bort regnet.


Regn

Solsken igår men idag strilar regnet ner på Sweden Rock Festival.


Play it loud - in your neighbourhood

Play it loud - in your neighbourhood sjöng brittiska metal-veteranerna Saxon en gång. Jag vet inte om orsaken är nya regler eller bara kass mixning men ljudet är både lågt och dåligt under kanadensiske Danko Jones spelning.


Eatin' ain't cheatin'

Årets roligaste bokning på Sweden Rock festival är utan tvekan parodibandet Steel Panther.


Sweden Rock Festival

The Ozzman Deliverth!

Utah Jazz m.fl. gamla basketlegend Karl Malone gick under smeknamnet The mailman - "because he always delivers". Många tvivlade på Ozzys förmåga att leverera. De hade fel.


Sweden Rock Festival

Your call Sharon!

Jag kan dö lycklig. Jag har sett Bernie Marsden lira med Whitesnake! När gubbtemat fortsatte idag med Whitesnake gick diskussionerna ungefär "Det blir antingen kanon eller ren skit". David Coverdale hade dessutom lovat gästartister och visst sa man lite halvt på skämt "tänk om det blir Bernie Marsden eller Mick Moody", båda legendariska orginalmedlemmar, men mest troligt var det väl med ngn halvkänd sopa man inte ens kände till. Vi hade fel.


Sweden Rock Festival

Äntligen sol!

Lördag, festivalens sista dag, och äntligen är solen tillbaka! Gårdagen var annars ett steg i rätt riktning både musikaliskt och vad gällde vädret. Jag antar att jag redan orerat tillräckligt om Whitesnake, men det fanns annat som var bra också.


Sweden Rock Festival

Diamonds and rust

Torsdagen avlöpte efter förutsättningarna bra. Visst regnade det en del, men mindre än förvarnat och den stora skuren kom först under natten. Annars var nog "det var bättre förr" temat för dagen.
Band som har sin storhetstid 30 år bakåt i tiden alöste varandra, med varierande resultat. Medlemsbytena har varit legio och det var väl inte alla sångare som kändes helt klockrena längre.


Sweden Rock Festival

Torsdag vid lunch

Torsdag och regnet har upphört, i alla fall tillfälligt. Prognosen har dock lovat 35mm i kväll och i natt, vilket känns lite jobbigt med tanke på att festivalen rivstartar med en hel del bra band. Torsdagen är kanske festivalens bästa dag.


Sweden Rock Festival

Onsdag kväll - framme!

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är slutsåld redan på förhand med 33 000 sålda biljetter. Kanske inte så konstigt när man laddat upp med hårdrockens dinosaurier som Ozzy Osbourne, Whitesnake och Judas Priest (som gör sin sista turné).


Sweden Rock Festival

Torsdagen summeras

Torsdagen avlöpte eftrer förutsättningarna bra. Visst regnade det en del, men mindre än förvarnat och den stora skuren kom först under natten. Annars var nog "det var bättre förr" temat för dagen. Band som har sin storhetstid 30 år bakåt i tiden alöste varandra, med varierande resultat. Medlemsbytena har varit legio och det var väl inte alla sångare som kändes helt klockrena längre.


Sweden Rock Festival

The Ozzman Deliverth!

Utah Jazz m.fl. gamla basketlegend Karl Malone gick under smeknamnet The mailman - "because he always delivers". Många tvivlade på Ozzys förmåga att leverera. De hade fel.


Meddelande

Laddar meddelande...

Komplettera med digital läsning

Du som är prenumerant kan läsa tidningen digitalt, ange bara dina prenumerationsuppgifter (prenumerationsnummer + postnummer) och din e-postadress så kommer du igång. OBS! Var noga med att ange rätt e-postadress, då det är genom den här adressen du loggar in hos Ztory, där våra digitala tidningar finns att läsa.

Laddar...

Det gick inte att logga in, vänligen kontrollera dina uppgifter och försök igen.